Βιομηχανικό Σπανάκι
Τζουραμάνη Ε., Παπαευθυμίου Μ., Σιντόρη Αλ., Λιοντάκης Αγ., Ναβρούζογλου Π.,
Καρανικόλας
Π. και Αλεξόπουλος Γ.
Το βιομηχανικό σπανάκι αποτελεί μια εναλλακτική
μορφή καλλιέργειας, η οποία εντοπίζεται στη Β. Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Γιαννιτσά
του Ν. Πέλλας. Μια
oμάδα παραγωγών, αποτελούμενη από
δώδεκα μέλη (σήμερα με την επωνυμία «Πέλλα»), λόγω των αλλαγών της ΚΑΠ, αποφάσισε
να στραφεί σε μια νέα καλλιέργεια, την καλλιέργεια του βιομηχανικού σπανακιού. Μετά
από επαφές με ιταλική εταιρεία, η ομάδα μετέφερε και προσάρμοσε την τεχνογνωσία
της καλλιέργειας του βιομηχανικού σπανακιού στις τοπικές συνθήκες. Το βιομηχανικό
σπανάκι που παράγεται με σκοπό την πώλησή του ως καταψυγμένο δεν μοιάζει ως προς
την καλλιέργειά του με το σπανάκι που καταναλώνεται φρέσκο. Είναι ορθόφυλλο, χαρακτηριστικό
που επιτυγχάνεται με πολύ πυκνή σπορά και επιτρέπει τη μηχανική συγκομιδή του. |
Το πλήρες κείμενο σε μορφή
παρουσίασης
Το κείμενο σε εκτυπώσιμη μορφή pdf εδώ
Βιομηχανικά Φυτά
- Βιομηχανικό Σπανάκι:
Δίκτυο Παροχής Συμβουλών Καινοτόμων Πρωτοβουλιών
στον Αγροτικό Τομέα Μέτρο
9, Καν.(ΕΚ) 2182/02.
Υποέργο 2: Αποτύπωση
και Παρουσίαση των Μελετών Περιπτώσεων.
Φάση 3: Αποτύπωση
των Επιτυχημένων Περιπτώσεων-Δραστηριοτήτων. Οκτώβριος 2008
|